Zeleni žličnjaci - špecle

Zeleni žličnjaci - špecle

Sastojci

0 kom 200 g smrznutog špinata 400 g pšeničnog brašna 4 jaja 1 čajnu žlicu soli 12 žlica vode
0 kom kipućoj slanoj vodi
0 kom 50 g maslaca
0 kom savjet:

Priprema

01.

otopiti na sobnoj temperaturi prosijati u zdjelu, udubiti u sredini

02.

razmutiti; jedan dio staviti u udubljenje i umijesiti s brašnom pazeći da se ne stvore grudice mijesiti dok se ne stvore mjehurići ocijeđeni špinat umiješati u tijesto domaće tijesto za žličnjake protisnuti kroz posebnu mrežu za špecle ili nožem strugati s navlažene daske zakuhati u kuhati na slaboj vatri (špecle su kuhane kad isplivaju na površinu) istresti na cjediljku , isplahnuti hladnom vodom, ocijediti i na pržiti dok ne dobiju smeđu boju špecle kratko protresti

03.

zelene špecle poslužiti uz talijanski umak od mesa ili uz gulaš

žena.hr
30.4.2016.