oprati pod hladnom tekućom vodom, osušiti, izrezati na male kockice;

Sastojci
0 kom 375 g ovčetine
0 kom 250 g rajčica
0 kom 750 g zelenih mahuna
0 kom 500 g krumpira
0 kom 40 g margarina
0 kom 2 glavice luka srednje veličine
0 kom paprom i soli
0 kom 250 ml (1/4 l) vode
0 kom nasjeckanim peršinom.
0 kom Vrijeme pirjanja:
Priprema
01.
02.
kratko vrijeme potopiti u kipuću vodu, ohladiti u hladnoj vodi, oguliti kožicu, izrezati zeleni dio, rajčice izrezati na komade;
03.
očistiti od konaca, oprati, izrezati ili istrgati na male komade;
04.
oguliti, oprati, izrezati na kocke;
05.
zagrijati i na njemu lagano popržiti meso; povremeno okretati;
06.
očistiti i narezati na kockice prije nego što meso sasvim omekša, dodati luk i rajčice te kratko propirjati, meso začiniti
07.
dodati mahune i krumpir;
08.
doliti i pirjati;
09.
jelo posoliti i po želji posuti
10.
oko 1 1/4 h.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb