oprati pod hladnom tekućom vodom, pažljivo osušiti, odstraniti kosti, izrezati na kocke;
Sastojci
0 kom 1 1/4 kg janjećeg buta
0 kom 2-3 žlice biljne masnoće
0 kom 500 ml (1/2 l) vode
0 kom nasjeckani peršin
0 kom sol, papar
0 kom 300 g malih glavica luka
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom 500 ml (1/2 l) vode
0 kom 750 g zelenih mahuna
0 kom 500 g krumpira
0 kom 2 velike zelene paprike
0 kom 2-3 grančice šetrajke
Priprema
01.
02.
zagrijati i na njoj popržiti meso sa svih strana;
03.
dodati jelu te pirjati u poklopljenom loncu 30-45 min, posoliti, popapriti
04.
posuti po jelu
05.
oko 1 1/4 h.
06.
dodati
07.
očistiti, razrezati popola
08.
očistiti, sitno nasjeckani luk i češnjak dodati mesu i zajedno popržiti;
09.
dodati i pirjati oko 30 min
10.
očistiti od konaca, oprati, narezati ili natrgati na komade;
11.
oguliti, oprati, izrezati na veće kocke;
12.
očistiti, odstraniti sjemenke, oprati, izrezati na rezance; sva tri sastojka dodati mesu
13.
pažljivo oprati i sa
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb