Zelena tjestenina s pilećim mesnim okruglicama

Zelena tjestenina s pilećim mesnim okruglicama

Sastojci

0 kom 450 g mljevene piletine 600 g smrznutog graška 50 g špinata 250 g tjestenine 160 ml pilećeg temeljca (ili 1/2 kocke pilećeg temeljca u 160 ml vode) 250 ml Alpro Cuisine sojino vrhnje 1 jušna žlica curryja papar i biljna sol

Priprema

01.

Započnite pravljenjem pilećih mesnih okruglica. Jednostavno oblikujte jednake količine mljevene piletine u kugle. Za bolji okus dodajte malo papra i soli u mljeveno meso prije oblikovanja mesnih okruglica. Pecite ih dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. 2. U loncu zagrijte pileći temeljac i kuhajte smrznuti grašak 15 minuta. Dodajte Alpro sojino vrhnje za kuhanje i špinat. Sve to pomiješajte u glatki umak i začinite dodatkom curryja, papra i soli. 3. U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente. 4. Kada je tjestenina skuhana, umiješajte umak i dodajte pileće mesne okruglice. Ukrasite listovima špinata i poslužite toplo.

žena.hr
4.11.2015.