Uzeti
Sastojci
0 kom 2 glavice luka
0 kom 3 žlice ulja za salatu 1-2 žlice limunova soka sol
0 kom 1-2 žlice usitnjenog začinskog bilja ili 1 žlicu ulja za salatu 2-3 žlice octa sol, šećer 4 žlice kisela vrhnja
0 kom 1 mali nasjeckani luk 1-2 žlice usitnjenog začinskog bilja
Priprema
01.
02.
odstraniti vanjske listove, ostalima odstraniti peteljke, velike listove razrezati, male ostaviti cijele, salatu u puno vode dobro oprati ali ne gnječiti, pustiti da se ocijedi u cjediljki;
03.
Za umak
04.
pomiješati;
05.
umiješati
06.
promiješati;
07.
umiješati; salatu složiti i odmah izmiješati s umakom, po želji dodati majonezu.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb