Umutiti pjenasto žumanjke i sol. Dodati ulje, vrhnje, senf te tekućinu iz kiselih krastavaca. Sve mikserom umutiti.
Sastojci
0 kom 2 žumanjka
0 kom 1 žlica soli
0 kom 8 žlica tekućine iz kiselih krastavaca
0 kom 4 žlice maslinova ulja
0 kom 1 čaša kiselog vrhnja
0 kom 2 žlice senfa
0 kom 1 žlica soka od limuna
0 kom 1 veća tikvica
0 kom pola većice Ledo graška
0 kom češnjak i malo papra po izboru
Priprema
01.
02.
Tikvicu oprati, izrezati na krugove te staviti kuhati u slanu vodu s graškom. Nakon 15 minuta kuhanja sve izgnječiti te ohladiti.
03.
Zelenu smjesu sjediniti s prethodno urađenom majonezom. Po potrebi još posoliti, dodati izgnječen češnjak i malo papra po izboru.
04.
Ostaviti u zamrzivač 30 do 45 minuta kako bi se smjesa ohladila i stisnula. Poslužiti uz meso.
05.