oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, odvojiti od kosti, narezati na komade dugačke 5 cm, od
Sastojci
0 kom 1 kg očišćene oguljene jegulje
0 kom 1 šalicu nasjeckanog peršina
0 kom Vrijeme pirjanja jegulje:
0 kom Prilog:
0 kom 1 list usitnjene kadulje 8 listića usitnjenog estragona
0 kom 1 žličicu soli
0 kom 250 ml (1/4 l) bijelog vina
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 1 žlicu pšeničnog brašna
0 kom 1 žumance 4 žlice slatkog vrhnja 1 žličicu šećera 1 žlicu limunova soka 1/4 žličice papra
0 kom 4 žlice narezanog kopra
0 kom šećerom, limunovim sokom, paprom, solju
Priprema
01.
02.
odvojiti 3/4; zakuhati
03.
oko 15 min
04.
slani krumpir, salata od krastavaca u umaku od vrhnja.
05.
dodati filete jegulje, pokriveno kuhati na laganoj vatri, staviti na ugrijanu pliticu i ostaviti na toplome,
06.
otopiti, dodati
07.
miješati da dobije svijetložutu boju, dodati umak od ribe, miješati šibom za snijeg pazeći da ne nastanu grudice, zakuhati; ostaviti na laganoj vatri oko 10 minuta;
08.
izmiješati, dodati u umak zajedno s ostatkom peršina te
09.
umak začiniti
10.
i preliti preko jegulja.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb