Zelena jegulja

Zelena jegulja

Sastojci

0 kom 1 kg očišćene oguljene jegulje
0 kom 1 šalicu nasjeckanog peršina
0 kom Vrijeme pirjanja jegulje:
0 kom Prilog:
0 kom 1 list usitnjene kadulje 8 listića usitnjenog estragona
0 kom 1 žličicu soli
0 kom 250 ml (1/4 l) bijelog vina
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 1 žlicu pšeničnog brašna
0 kom 1 žumance 4 žlice slatkog vrhnja 1 žličicu šećera 1 žlicu limunova soka 1/4 žličice papra
0 kom 4 žlice narezanog kopra
0 kom šećerom, limunovim sokom, paprom, solju

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, odvojiti od kosti, narezati na komade dugačke 5 cm, od

02.

odvojiti 3/4; zakuhati

03.

oko 15 min

04.

slani krumpir, salata od krastavaca u umaku od vrhnja.

05.

dodati filete jegulje, pokriveno kuhati na laganoj vatri, staviti na ugrijanu pliticu i ostaviti na toplome,

06.

otopiti, dodati

07.

miješati da dobije svijetložutu boju, dodati umak od ribe, miješati šibom za snijeg pazeći da ne nastanu grudice, zakuhati; ostaviti na laganoj vatri oko 10 minuta;

08.

izmiješati, dodati u umak zajedno s ostatkom peršina te

09.

umak začiniti

10.

i preliti preko jegulja.

žena.hr
27.6.2013.