Zelena jaja

Zelena jaja

Sastojci

0 kom 25 g sitno nasjeckanog peršina
0 kom 2 zelene paprike, sitno narezane
0 kom 1 žlica ulja
0 kom Umak
0 kom 2 žlice pasirane rajčice
0 kom 100 ml povrtnog temeljca ili vode
0 kom 2 sitno nasjeckane rajčice
0 kom mješavina mediteranskih začina
0 kom pikantni umak po želji
0 kom 3 krastavca, narezana na manje komadiće
0 kom bosiljak
0 kom origano
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 2 bjelanjka
0 kom 500 g mljevene puretine
0 kom 30 g brašna

Priprema

01.

U blender stavite peršin, paprike, krastavce, bosiljak, origano, sol, papar i bjelanjke te usitnite.

02.

Dodajte meso i brašno te još malo usitnite.

03.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

04.

Pomoću žlice formirajte mesne okruglice u obliku jaja, kratko ih prepržite na ulju te ih prebacite na lim za pećnicu.

05.

Pecite ih 10-15 minuta u pećnici.

06.

U međuvremenu pomiješajte sastojke za umak.

07.

Poslužite okruglice sa umakom.

žena.hr
22.1.2008.