Zečji hrbat u vrhnju

Zečji hrbat u vrhnju

Sastojci

0 kom 1 zečji hrbat (oko 600 g)
0 kom sol papar nastrugani muškatni oraščić
0 kom plin:
0 kom vrijeme pečenja: prilog:
0 kom 1-2 žlice mekanog maslaca ili margarina
0 kom 75 g masne slanine narezane na ploške
0 kom 2 zgnječene borovice 2 očišćena luka izrezana na četvrtine
0 kom 125 ml - 250 ml vruće vode
0 kom 250 ml kiselog vrhnja
0 kom 1 žlicu pšeničnog brašna 2 žlice hladne vode
0 kom solju, nastruganim muškatnim oraščićem, šećerom limunovim sokom
0 kom struja:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, skinuti kožu, izrezati filete; na zečji hrbat utrljati:

02.

premazati sa:

03.

polovicu od

04.

staviti na tavu za prženje ispranu vodom; na slaninu položiti zečji hrbat i prekriti ostatkom slanine tavu za prženje staviti u zagrijanu pećnicu; čim umak poprimi smeđu boju, dodati kožu

05.

kratko zagrijati na masnoći, dodati malo od meso povremeno preliti umakom od pečenja, isparenu tekućinu nadomjestiti vodom do 250 ml 5 minuta prije nego što je jelo gotovo staviti filete gotovo meso staviti na zagrijani pladanj

06.

za umak umak od pečenja staviti u mali lonac za kuhanje sa doliti malo vode i staviti na vatru da prokuha izmiješati sa i time povezati tekućinu od pečenja umak začiniti

07.

-250 (posudu za pečenje staviti na donju rešetku) 3-4 (posudu za pečenje staviti na donju rešetku)

08.

oko 25 min okruglice od krumpira ili krumpir-pire, džem od brusnica

žena.hr
17.11.2013.