Zapečeni žličnjaci - špecle

Zapečeni žličnjaci - špecle

Sastojci

0 kom 125 g žličnjaka - špecla iz vrećice
0 kom 1 1/2 l slane vode;
0 kom 100 g ementalera
0 kom 2 jaja, 1 mjericom (150 g) slatkog vrhnja, solju, paprom, nastruganim muškatnim oraščićem;
0 kom maslac
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

staviti u

02.

pridržavati se uputa; kad je tjestenina gotova, istresti na cjediljku, isplahnuti slanom vodom, pustiti da se ocijedi.

03.

krupno narezati ili izrezati na male kockice, izmiješati sa

04.

umiješati špecle u dobivenu smjesu i staviti u namazanu vatrostalnu posudu;

05.

izrezati na listiće i posuti preko tjestenine;

06.

posudu staviti u prethodno zagrijanu pećnicu.

07.

-225

08.

-5

09.

-30 min

10.

zelena salata; po želji poslužiti meso s roštilja.

žena.hr
10.1.2015.