oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti
Sastojci
0 kom 400 g ribljeg fileta (npr. bakalar)
0 kom sokom 1 limuna posoliti
0 kom oko 300 g (2 čašice) riže (dugačko zrno)
0 kom 600 ml (4 šalice) slane vode
0 kom maslacem
0 kom curryem u prahu
0 kom 150 g nastruganog ementalera.
0 kom Struja: Plin: Vrijeme pirjanja:
0 kom 2 luka
0 kom 4 ploške kuhane šunke
0 kom 5 rajčica
0 kom 150 g rezanih, pirjanih šampinjona
0 kom 2 čašice (od 150 g) jogurta
0 kom soli 1 vezicom sitno narezanog vlasca 1 vezicom usitnjenog kopra 1 vezicom sitno nasjeckanog peršina paprom slatkom paprikom;
0 kom maslacem ili margarinom;
0 kom 2 žlice mrvica maslacem
Priprema
01.
02.
i ostaviti da stoji oko 15 min
03.
posuti zajedno s u listićima.
04.
Za curry-rižu
05.
oprati i zajedno sa
06.
staviti u vatrostalnu zdjelu posuti
07.
zdjelu poklopiti, obje zdjele staviti u pećnicu oko 10 min; prije nego što je jelo gotovo, posuti preko fileta
08.
-225 3-4 45-50 min
09.
očistiti
10.
oba sastojka narezati na kocke, staviti u tavu, malo propirjati
11.
oprati, posušiti, narezati na ploške
12.
ocijediti
13.
izmiješati sa
14.
duguljastu vatrostalnu posudu namazati
15.
riblje filete položiti, na njih slojevito staviti mješavinu šunke i luka te šampinjone i ploške rajčice; preliti umakom od jogurta;
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb