Zapečeni riblji filet uz curry umak

Zapečeni riblji filet uz curry umak

Sastojci

0 kom 400 g ribljeg fileta (npr. bakalar)
0 kom sokom 1 limuna posoliti
0 kom oko 300 g (2 čašice) riže (dugačko zrno)
0 kom 600 ml (4 šalice) slane vode
0 kom maslacem
0 kom curryem u prahu
0 kom 150 g nastruganog ementalera.
0 kom Struja: Plin: Vrijeme pirjanja:
0 kom 2 luka
0 kom 4 ploške kuhane šunke
0 kom 5 rajčica
0 kom 150 g rezanih, pirjanih šampinjona
0 kom 2 čašice (od 150 g) jogurta
0 kom soli 1 vezicom sitno narezanog vlasca 1 vezicom usitnjenog kopra 1 vezicom sitno nasjeckanog peršina paprom slatkom paprikom;
0 kom maslacem ili margarinom;
0 kom 2 žlice mrvica maslacem

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti

02.

i ostaviti da stoji oko 15 min

03.

posuti zajedno s u listićima.

04.

Za curry-rižu

05.

oprati i zajedno sa

06.

staviti u vatrostalnu zdjelu posuti

07.

zdjelu poklopiti, obje zdjele staviti u pećnicu oko 10 min; prije nego što je jelo gotovo, posuti preko fileta

08.

-225 3-4 45-50 min

09.

očistiti

10.

oba sastojka narezati na kocke, staviti u tavu, malo propirjati

11.

oprati, posušiti, narezati na ploške

12.

ocijediti

13.

izmiješati sa

14.

duguljastu vatrostalnu posudu namazati

15.

riblje filete položiti, na njih slojevito staviti mješavinu šunke i luka te šampinjone i ploške rajčice; preliti umakom od jogurta;

žena.hr
5.12.2014.