Zapečeni omlet sa tikvicama, porilukom i fetom

Zapečeni omlet sa tikvicama, porilukom i fetom

Sastojci

0 kom 150 ml vode
0 kom 50 g riže
0 kom ulje
0 kom 3 poriluka, sitno narezana
0 kom 2 tikvice, sitno narezane
0 kom metvica
0 kom kopar
0 kom sol i papar
0 kom 5 jaja, malo zamućenih
0 kom 50 g mrvljene fete

Priprema

01.

Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju te je prebacite u veću posudu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

02.

U tavi zagrijte ulje te pržite poriluk dok ne omekša. Izvadite ga iz tave te prebacite u posudu sa rižom. U tavu dodajte tikvice te ih pržite dok ne omekšaju. Također prebacite u posudu sa rižom.

03.

U posudu sa rižom dodajte jaja, metvicu, kopar te sol i papar. Sve dobro promiješajte i prebacite u vatrostalnu posudu za pećnicu.

04.

Posipajte sve sa fetom i pecite 25-30 minuta.

žena.hr
17.5.2008.