Zapečeni krumpir s ementalerom i vrhnjem

Zapečeni krumpir s ementalerom i vrhnjem

Sastojci

0 kom 1 kg ne presuhih krumpira
0 kom sol, papar 1 žlicu sitno nasjeckanog peršina 1/2 žličice majčine dušice
0 kom maslacem;
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 100 g nastruganog ementalera
0 kom 4 dl slatkog vrhnja
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Savjet:

Priprema

01.

oguliti, oprati, narezati na tanke ploške, dodati

02.

i začiniti, jednu veliku vatrostalnu posudu ili 2 manje namazati

03.

oljuštiti, sitno nasjeckati ili protisnuti, raspodijeliti po posudi, ploške krumpira naslagati jednu na drugu,

04.

posuti po krumpiru,

05.

dodati, posudu staviti u pećnicu i lagano peći.

06.

-250

07.

-6

08.

-40 min

09.

zapečeni krumpir poslužuje se kao prilog uz pečenje ili kao samostalno jelo.

žena.hr
9.6.2013.