oguliti, oprati, narezati na tanke ploške, dodati
Sastojci
0 kom 1 kg ne presuhih krumpira
0 kom sol, papar 1 žlicu sitno nasjeckanog peršina 1/2 žličice majčine dušice
0 kom maslacem;
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 100 g nastruganog ementalera
0 kom 4 dl slatkog vrhnja
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Savjet:
Priprema
01.
02.
i začiniti, jednu veliku vatrostalnu posudu ili 2 manje namazati
03.
oljuštiti, sitno nasjeckati ili protisnuti, raspodijeliti po posudi, ploške krumpira naslagati jednu na drugu,
04.
posuti po krumpiru,
05.
dodati, posudu staviti u pećnicu i lagano peći.
06.
-250
07.
-6
08.
-40 min
09.
zapečeni krumpir poslužuje se kao prilog uz pečenje ili kao samostalno jelo.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb