Stavimo kuhati tjesteninu u prokuhalu vodu i kuhamo 6-7 minuta (ne smije se prekuhati!)
Sastojci
0 kom Sastojci (Broj osoba: 4)
0 kom Conchiglioni 500g
0 kom polumasni svježi sir 300g
0 kom peršina po volji (nekoliko stabljika)
0 kom 20 dkg pik kuhane šunke
0 kom 1 kuglica mozzarelle
0 kom 1 "brzo i fino" bechamel umak
Priprema
01.
02.
Stavimo pećnicu da se grije na 200°C
03.
Nasjeckamo peršin i šunku te pomiješamo sa sirom pa posolimo i začinimo vegetom po ukusu
04.
Pripremimo tepsiju ili vatrostalnu posudu u kojoj ćemo ih zapeći tjesteninu i zalijemo ju beschamel umakom
05.
Kada je tjestenina kuhana, ocijedimo ju i jedan po jedan conchiglioni punimo smjesom od sira, šunke i peršina te slažemo na pripremljeno tepsiju
06.
Naribamo mozzarellu i posipamo poslagane cochiglione
07.
Stavimo peći na 10-tak minuta
08.
Kada vidite da se mozzarella otopila, a tjestenina dobila boju možete izvaditi :)
09.
Dobar tek :)