Zapečeni conchiglioni

Zapečeni conchiglioni

Sastojci

0 kom Sastojci (Broj osoba: 4)
0 kom Conchiglioni 500g
0 kom polumasni svježi sir 300g
0 kom peršina po volji (nekoliko stabljika)
0 kom 20 dkg pik kuhane šunke
0 kom 1 kuglica mozzarelle
0 kom 1 "brzo i fino" bechamel umak

Priprema

01.

Stavimo kuhati tjesteninu u prokuhalu vodu i kuhamo 6-7 minuta (ne smije se prekuhati!)

02.

Stavimo pećnicu da se grije na 200°C

03.

Nasjeckamo peršin i šunku te pomiješamo sa sirom pa posolimo i začinimo vegetom po ukusu

04.

Pripremimo tepsiju ili vatrostalnu posudu u kojoj ćemo ih zapeći tjesteninu i zalijemo ju beschamel umakom

05.

Kada je tjestenina kuhana, ocijedimo ju i jedan po jedan conchiglioni punimo smjesom od sira, šunke i peršina te slažemo na pripremljeno tepsiju

06.

Naribamo mozzarellu i posipamo poslagane cochiglione

07.

Stavimo peći na 10-tak minuta

08.

Kada vidite da se mozzarella otopila, a tjestenina dobila boju možete izvaditi :)

09.

Dobar tek :)

žena.hr
13.8.2017.