Zapečene penne sa goudom i keljom

Zapečene penne sa goudom i keljom

Sastojci

0 kom 500 g penne tjestenine
0 kom ulje
0 kom sol
0 kom papar
0 kom crvena paprika
0 kom naribani parmezan
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 500 g kelja, sitno narezanog
0 kom 30 g brašna
0 kom 300 ml mlijeka
0 kom 100 g mrvljene mozzarelle
0 kom 250 g goude
0 kom 2 žličice šećera

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

02.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

03.

U tavi zagrijte ulje te prepržite luk i češnjak. Dodajte kelj te držite na laganoj vatri 15 minuta uz povremeno miješanje.

04.

Posipajte kelj sa brašnom te pomiješajte. Postepeno dolijte mlijeko. Držite na vatri 5 minuta uz često miješanje.

05.

Maknite sa vatre te pomiješajte sa tjesteninom, mozzarellom i sljedećih 5 sastojaka. Prebacite u vatrostalnu posudu za pećnicu i posipajte parmezanom.

06.

Pecite 15-20 minuta.

žena.hr
19.7.2008.