Zapečene lazanje

Zapečene lazanje

Sastojci

0 kom 250 g tijesta za lazanje (zelenog - 14-16 listova)
0 kom 1 1/2 l kipuće vode
0 kom 125 ml (1/8 l) mlijeka i 40 g nastruganog parmezana
0 kom maslac
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenje:
0 kom Prilog:
0 kom 1 očišćeni češanj češnjaka
0 kom 1 veliku glavicu luka
0 kom 1 žlicu ulja
0 kom 250 g mljevenog mesa (pola junećeg, pola svinjetine)
0 kom 3 žlice instant rajčice
0 kom solju, paprom runjenim ružmarinom, runjenom majčinom dušicom, runjenim origanom,
0 kom malo vode.
0 kom 1 mjericu (150 g) slatkog vrhnja

Priprema

01.

listove pojedinačno staviti u

02.

zakuhati, kuhati oko 2 minute, staviti u hladnu vodu; ostaviti listove u hladnoj vodi;

03.

listove tijesta ocijediti, slojevito slagati u namazanu vatrostalnu posudu tijesto, meso i umak; posljednji sloj lazanja preliti umakom;

04.

izrezati na tanke listiće, preliti preko lazanja; posudu staviti u zagrijanu pećnicu i peći.

05.

-225

06.

-5

07.

oko 30 min

08.

salata od rajčica.

09.

nastrugati

10.

očistiti, narezati na kockice

11.

ugrijati, luk popržiti dok ne porumeni; dodati

12.

popržiti, umiješati

13.

propirjati, začiniti

14.

doliti

15.

Za umak

16.

izmiješati sa

žena.hr
31.10.2017.