Zapečene kobasice u tijestu

Zapečene kobasice u tijestu

Sastojci

0 kom 6-8 kobasica
0 kom 1 žlica ulja
0 kom 220 g glatkog brašna
0 kom 4 jaja
0 kom sol i papar
0 kom mlijeko

Priprema

01.

Posloži kobasice u vatrostalnu zdjelu, po mogućnosti da ima prostora između kobasica. Polij žlicu ulja po njima. Peci 15-ak minuta na 180°C, da dobiju boju - da budu napola gotove.

02.

U zdjelu umješaj glatko brašno, 4 jaja, mlijeko. Miješaj smjesu dok ne dobiješ glatku smjesu, po potrebi dodaj ili brašna da se zgusne ili mlijeka da se prorijedi - ovisno o situaciji. U smjesu stavite malo papra i prstohvat soli, ili koji već začin želite staviti. Još malo pomiješajte dok grudice ne nestanu.

03.

Kad mislite da su kobasice na pola puta gotove, izvadite ih i stavite smjesu u prstor među njih. Vratite jelo u pećnicu na kratko vrijeme dok se kobasice ne zapeču i tijesto se ne digne i dok ne primi malo boje na vrhu. Otprilike 15-ak minuta. Kad je sve gotovo izvadite i poslužite.

žena.hr
13.2.2016.