Zapečene (gratinirane) kamenice

Zapečene (gratinirane) kamenice

Sastojci

0 kom 24 kamenice
0 kom 50-75 g maslaca
0 kom 1 žlicu nasjeckanog peršina sušene vrškove kopra navrh noža senfa;
0 kom češnjakom u prahu
0 kom malo mrvica 30 g nastruganog gouda-sira
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

dobro oprati, otvoriti otvaračem za kamenice (uzeti kamenicu u ruku, grubu stranu školjke okrenuti nadolje, otvarač staviti između ljuske, lagano pomicati lijevo i desno), oprati, očistiti, kamenice izvaditi iz ljuske, grube školjke dobro oprati

02.

miješati pjenasto, dodati

03.

začiniti

04.

grube školjke kamenica napuniti do 2/3 začinjenim maslacem, na to položiti kamenice;

05.

izmiješati, ravnomjerno raspodijeliti preko kamenica; ostatak začinjenog maslaca u pahuljicama podijeliti preko kamenica i položiti na lim za pečenje u zagrijanu pećnicu.

06.

-250

07.

-7

08.

-10 min

09.

"francuz", kriške limuna.

žena.hr
11.4.2013.