dobro oprati, otvoriti otvaračem za kamenice (uzeti kamenicu u ruku, grubu stranu školjke okrenuti nadolje, otvarač staviti između ljuske, lagano pomicati lijevo i desno), oprati, očistiti, kamenice izvaditi iz ljuske, grube školjke dobro oprati
Sastojci
0 kom 24 kamenice
0 kom 50-75 g maslaca
0 kom 1 žlicu nasjeckanog peršina sušene vrškove kopra navrh noža senfa;
0 kom češnjakom u prahu
0 kom malo mrvica 30 g nastruganog gouda-sira
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
miješati pjenasto, dodati
03.
začiniti
04.
grube školjke kamenica napuniti do 2/3 začinjenim maslacem, na to položiti kamenice;
05.
izmiješati, ravnomjerno raspodijeliti preko kamenica; ostatak začinjenog maslaca u pahuljicama podijeliti preko kamenica i položiti na lim za pečenje u zagrijanu pećnicu.
06.
-250
07.
-7
08.
-10 min
09.
"francuz", kriške limuna.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb