Zapečene bijele šparoge

Zapečene bijele šparoge

Sastojci

0 kom 1 kg šparoga
0 kom 1 l hladne vode
0 kom 50 g nastrugane gaude;
0 kom Struja: Plin: Prilog:
0 kom 2 žlice pšeničnog brašna; 2 žlice octa
0 kom 375 ml (3/8 l) vode; 2 žlice octa
0 kom 4-8 ploški juneće šunke (oko 400g);
0 kom 40 g maslaca ili margarina
0 kom 40 g pšeničnog brašna
0 kom 375 ml (3/8 l) tekućine od povrća;
0 kom 125 ml (3/8 l) mlijeka ili slatkog vrhnja
0 kom solju, paprom, nastruganim muškatnim oraščićem, 2-3 žlice nasjeckanog kopra

Priprema

01.

dobro očistiti četkicom ispod hladne tekuće vode; ostrugati, oprati;

02.

izmiješati sa

03.

začiniti

04.

umak preliti preko šparoga, posuti sa

05.

posudu staviti u zagrijanu pećnicu i zapeći.

06.

-225 4-5 krumpir kuhan u slanoj vodi ili riža.

07.

šparoge neko vrijeme staviti u vodu izvaditi, deblje šparoge uzdužno prepoloviti;

08.

zakuhati, dodati šparoge i kuhati oko 10 min,

09.

izvaditi, zamotati u

10.

staviti u namazanu vatrostalnu posudu; 375 ml (3/8 l) tekućine od povrća odvojiti

11.

Za umak

12.

otopiti;

13.

dodati i miješati dok ne požuti; doliti

14.

dobro izmiješati pazeći da se ne stvore grudice; umak kuhati oko 5 min;

žena.hr
19.11.2012.