dobro očistiti četkicom ispod hladne tekuće vode; ostrugati, oprati;
Sastojci
0 kom 1 kg šparoga
0 kom 1 l hladne vode
0 kom 50 g nastrugane gaude;
0 kom Struja: Plin: Prilog:
0 kom 2 žlice pšeničnog brašna; 2 žlice octa
0 kom 375 ml (3/8 l) vode; 2 žlice octa
0 kom 4-8 ploški juneće šunke (oko 400g);
0 kom 40 g maslaca ili margarina
0 kom 40 g pšeničnog brašna
0 kom 375 ml (3/8 l) tekućine od povrća;
0 kom 125 ml (3/8 l) mlijeka ili slatkog vrhnja
0 kom solju, paprom, nastruganim muškatnim oraščićem, 2-3 žlice nasjeckanog kopra
Priprema
01.
02.
izmiješati sa
03.
začiniti
04.
umak preliti preko šparoga, posuti sa
05.
posudu staviti u zagrijanu pećnicu i zapeći.
06.
-225 4-5 krumpir kuhan u slanoj vodi ili riža.
07.
šparoge neko vrijeme staviti u vodu izvaditi, deblje šparoge uzdužno prepoloviti;
08.
zakuhati, dodati šparoge i kuhati oko 10 min,
09.
izvaditi, zamotati u
10.
staviti u namazanu vatrostalnu posudu; 375 ml (3/8 l) tekućine od povrća odvojiti
11.
Za umak
12.
otopiti;
13.
dodati i miješati dok ne požuti; doliti
14.
dobro izmiješati pazeći da se ne stvore grudice; umak kuhati oko 5 min;
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb