Zagrijte pećnicu na 220°C/s ventilatorom 200°C/ plinsku na oznaku broj 7.
Sastojci
Priprema
Rastopite maslac u tavi i pržite nasjeckanu šunku 3 minute, odnosno dok ne postane hrskava. Maknite s vatre.
U međuvremenu kuhajte tjesteninu u velikome loncu posoljene kipuće vode dok ne postane al dente. Ocijedite i vratite u isti lonac. Maknite s vatre.
Prelijte vrhnjem i sirevima. Vratite lonac na laganu vatru i miješajte 1 minutu drvenom kuhačom.
Maknite tavu s vatre i dodajte naribani muškatni oraščić, nasjeckanu mozzarellu, žutanjke, grašak, šunku i pola pecorina. Malo posolite, jako popaprite i miješajte pola minute.
Stavite tjesteninu u plitku, okruglu posudu zdjelu promjera 30 centimetara. Pospite preostalim pecorinom i pecite na sredini pećnice otprilike 15 minuta ili dok se na vrhu ne počnu stvarati mjehurići.
Kada jelo bude gotovo, ostavite ga još 5 minuta izvan pećnice pa ga narežite i poslužite.