Zapečena tjestenina sa šunkom i sirom

Zapečena tjestenina sa šunkom i sirom

Sastojci

15 g maslaca
300 g kuhane šunke
300 g tjestenine
250 ml vrhnja za kuhanje
100 g naribanog kravljeg sira
100 g naribanog zrelog sira
100 g gorgonzole
0.2 žličice muškatnog oraščića
2 kuglice mozzarelle
3 kom žumanjaka
150 g graška
100 g naribanog sira pecorino
0 kom soli i papra

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 220°C/s ventilatorom 200°C/ plinsku na oznaku broj 7.

02.

Rastopite maslac u tavi i pržite nasjeckanu šunku 3 minute, odnosno dok ne postane hrskava. Maknite s vatre.

03.

U međuvremenu kuhajte tjesteninu u velikome loncu posoljene kipuće vode dok ne postane al dente. Ocijedite i vratite u isti lonac. Maknite s vatre.

04.

Prelijte vrhnjem i sirevima. Vratite lonac na laganu vatru i miješajte 1 minutu drvenom kuhačom.

05.

Maknite tavu s vatre i dodajte naribani muškatni oraščić, nasjeckanu mozzarellu, žutanjke, grašak, šunku i pola pecorina. Malo posolite, jako popaprite i miješajte pola minute.

06.

Stavite tjesteninu u plitku, okruglu posudu zdjelu promjera 30 centimetara. Pospite preostalim pecorinom i pecite na sredini pećnice otprilike 15 minuta ili dok se na vrhu ne počnu stvarati mjehurići.

07.

Kada jelo bude gotovo, ostavite ga još 5 minuta izvan pećnice pa ga narežite i poslužite.

žena.hr
21.5.2018.