Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom

Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom

Sastojci

0 kom 400g tjestenine
0 kom 400 g svježeg kravljeg sira
0 kom 5 dcl vrhnja za kuhanje
0 kom 200 g slanine
0 kom 1 jaje
0 kom 1 crveni luk
0 kom al peto genovese
0 kom 50 g parmezana
0 kom ulje, sol, papar

Priprema

01.

Tjesteninu skuhati "al dente" (polutvrdo) u vrućoj slanoj vodi.

02.

Na ulju popržiti nasjeckani luk i slaninu.

03.

U posudi izmiješati jaje, sol, umak al pesto genovese i vrhnje za kuhanje.

04.

Smjesu s jajetom, poprženi luk i slaninu, te svježi kravlji sir dodati tjestenini. Sve izmješati i staviti u vatrostalnu zdjelu.

05.

Posipati parmezanom i peći u pećnici pola sata na 180 stupnjeva.

06.

Za prilog servirati svježu salatu.

žena.hr
7.1.2010.