Tjesteninu skuhati "al dente" (polutvrdo) u vrućoj slanoj vodi.
Sastojci
0 kom 400g tjestenine
0 kom 400 g svježeg kravljeg sira
0 kom 5 dcl vrhnja za kuhanje
0 kom 200 g slanine
0 kom 1 jaje
0 kom 1 crveni luk
0 kom al peto genovese
0 kom 50 g parmezana
0 kom ulje, sol, papar
Priprema
01.
02.
Na ulju popržiti nasjeckani luk i slaninu.
03.
U posudi izmiješati jaje, sol, umak al pesto genovese i vrhnje za kuhanje.
04.
Smjesu s jajetom, poprženi luk i slaninu, te svježi kravlji sir dodati tjestenini. Sve izmješati i staviti u vatrostalnu zdjelu.
05.
Posipati parmezanom i peći u pećnici pola sata na 180 stupnjeva.
06.
Za prilog servirati svježu salatu.