Zapečena tjestenina sa patlidžanima

Zapečena tjestenina sa patlidžanima

Sastojci

0 kom 150 g tjestenine po želji
0 kom 1 patlidžan, oguljen i narezan na kockice
0 kom papar
0 kom 50 g mrvljenog provolone sire (feta može poslužiti kao zamjena)
0 kom 1 manji luk, sitno nasjeckan
0 kom 1 crvena paprika, sitno narezana
0 kom 2 rajčice, sitno narezane
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom bosiljak
0 kom 1 žlica balsamico octa
0 kom origano
0 kom sol

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

02.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju te je ocijedite.

03.

U međuvremenu u tavi na ulju 5 minuta pržite patlidžane, luk i papriku.

04.

Dodajte rajčice i češnjak te pržite još 1 minutu.

05.

Maknite sa vatre, dodajte kuhanu tjesteninu, bosiljak, ocat, origano, sol i papar.

06.

Prebacite u vatrostalnu posudu te posipajte sirom. Stavite u pećnicu na 20-25 minuta.

žena.hr
6.9.2009.