Zapečena tjestenina sa baguettima

Zapečena tjestenina sa baguettima

Sastojci

0 kom 200 g tjestenine po želji
0 kom 15 kriški baguetta ili francuskog kruha
0 kom 4 žlice maslaca
0 kom 75 g parmezana
0 kom 150 ml vrhnja
0 kom sol i papar
0 kom 75 g ementalera
0 kom bosiljak
0 kom 3 rajčice, narezane na manje komadiće
0 kom 2 mlada luka, sitno nasjeckana

Priprema

01.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.

02.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

03.

Premažite kriške kruha sa otopljenim maslacom. Poslažite kruh na dno i sa strane vatrostalne posude i stavite u pećnicu na 10 minuta.

04.

Na tavi otopite 2 žlice maslaca, dodajte vrhnje, 50 g parmezana te sol i papar. Držite 2-3 minute na laganoj vatri uz stalno miješanje.

05.

Tako pripremljeni umak pomiješajte sa kuhanom tjesteninom, ementalerom i bosiljkom.

06.

Smanjite pećnicu na 180 stupnjeva. Tjesteninu sa umakom rasporedite između zapečenih baguetta.

07.

Na vrh dodajte rajčice, luk i ostatak naribanog parmezana.

08.

Pecite 15-20 minuta.

žena.hr
23.4.2007.