Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 200 g tjestenine po želji
0 kom 15 kriški baguetta ili francuskog kruha
0 kom 4 žlice maslaca
0 kom 75 g parmezana
0 kom 150 ml vrhnja
0 kom sol i papar
0 kom 75 g ementalera
0 kom bosiljak
0 kom 3 rajčice, narezane na manje komadiće
0 kom 2 mlada luka, sitno nasjeckana
Priprema
01.
02.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
03.
Premažite kriške kruha sa otopljenim maslacom. Poslažite kruh na dno i sa strane vatrostalne posude i stavite u pećnicu na 10 minuta.
04.
Na tavi otopite 2 žlice maslaca, dodajte vrhnje, 50 g parmezana te sol i papar. Držite 2-3 minute na laganoj vatri uz stalno miješanje.
05.
Tako pripremljeni umak pomiješajte sa kuhanom tjesteninom, ementalerom i bosiljkom.
06.
Smanjite pećnicu na 180 stupnjeva. Tjesteninu sa umakom rasporedite između zapečenih baguetta.
07.
Na vrh dodajte rajčice, luk i ostatak naribanog parmezana.
08.
Pecite 15-20 minuta.