Zapečena tjestenina e Fagioli

Zapečena tjestenina e Fagioli

Sastojci

0 kom 200 g penne tjestenine
0 kom 1 limenka pirea od rajčice
0 kom 50 g tvrdog sira po želji
0 kom maslinovo ulje
0 kom 1 luk
0 kom 1 češnjak
0 kom celer
0 kom 1 limenka bijelog graha
0 kom 200 ml povrtnog temeljca
0 kom sol i papar
0 kom 200 g smrznutog špinata

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

02.

Skuhajte tjesteninu, ali je maknite sa vatre 2 minute prije predviđenog kraja kuhanja. Ocijedite tjesteninu, ali ostavite 50 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala.

03.

U tavi prepržite maslinovo ulje i češnjak te dodajte celer. Umiješajte rajčice, grah, temeljac, sol i papar. Pojačajte vatru tako da zavrije, a zatim je smanjite i dodajte špinat.

04.

Sadržaj tave dodajte u zdjelu sa tjesteninom i malo vode te sve dobro promiješajte. Prebacite sve zajedno u vatrostalnu posudu te posipajte sa naribanim sirom.

05.

Pecite u pećnici 15 minuta.

žena.hr
29.7.2009.