Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 1 manje pile
0 kom maslinovo ulje
0 kom ružmarin
0 kom malo naribane korice limuna
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 3-4 krumpira, narezana na manje komade
0 kom 4 kriške limuna
Priprema
01.
02.
Operite i očistite pile.
03.
Pomiješajte 1 žlicu ulja, ružmarin, koricu limuna, sol, papar i češnjak u manjoj posudi. Sa smjesom premažite pile.
04.
Pile stavite na namašteni lim za pečenje. Krumpir pomiješajte sa malo maslinovog ulja te rasporedite oko pileta.
05.
Stavite u pećnicu na 40 minuta. Povećajte temperaturu na 230 stupnjeva i pecite još 20 minuta.
06.
Izvadite pile, ostavite da se malo ohladi, a zatim ga razrežite i poslužite sa krumpirom te kriškama limuna.