Torta koju ćeš pripremiti u rekordno kratkom vremenu, za samo 15 minuta, a koja će ipak ostati u sjećanju mnogih gostiju. Dobra vijest je što šećer nije potreban jer je kondenzirano mlijeko već dovoljno slatko.
Sastojci
Priprema
Maslac otopi, a kekse dobro samelji. Zatim se pomiješaju otopljeni maslaca i mljeveni keksi dok se ne dobije jednolična smjesa.
Smjesa se utisne u dno kalupa za tortu promjera 24 cm. Koristi stražnju stranu žlice ili dlanove kako bi dobro pritisnuli smjesu na dno kalupa, a zatim prstima oblikujte rubove kore. Stavi kalup s korom u hladnjak dok pripremaš nadjev.
U velikoj posudi pomiješaj kondenzirano mlijeko, sir mascarpone i svježe iscijeđeni limunov sok te miješaj dok ne dobiješ glatku i kremastu smjesu.
Slatko vrhnje istuci u čvrsti šlag.
Pažljivo umiješaj šlag u smjesu s kondenziranim mlijekom i mascarponeom dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Izvadi kalup s korom iz hladnjaka i ravnomjerno rasporedi nadjev preko kore. Poravnaj površinu nadjeva spatulom i tortu stavi na hlađenje najmanje nekoliko sati.