Voćni puding

Voćni puding

Sastojci

0 kom 200 g suhih krušaka 200 g suhih šljiva (bez koštica) 200 g suhih marelica 375 ml vode
0 kom 200 g pšeničnog brašna 4 ravne žličice praška za pecivo
0 kom 30 g šećera 1 vrećica vanilin-šećera navrh noža mljevenog đumbira navrh noža mljevenog klinčića 1 žlica trešnjevače
0 kom 150 ml ohlađene tekućine od voća (može se zamijeniti vodom)
0 kom 65 g grubo sjeckanih lješnjaka 65 g sitnih kocaka kandirane kore citronatskog limuna 100 g probranih grožđica
0 kom bijelim brašnom
0 kom prilog:
0 kom savjet:

Priprema

01.

voće preliti sa i ostaviti da nabubri preko noći nabubreno voće zakuhati, kuhati oko 2 min, ostaviti da se ocijedi (sačuvati tekućinu od voća) ohlađeno voće rezati na komadiće izmiješati sa prosijati u jednu zdjelu i u sredini napraviti udubinu

02.

sve sastojke staviti u zdjelu, brzo promiješati tako da nastane glatka smjesa; na kraju dodati sitno isjeckano voće

03.

umiješati smjesu staviti u kalup za puding koji smo prethodno namazali i posuli zatvoriti poklopcem kalup staviti u lonac na pritisak; uliti onoliko vode koliko je potrebno da se pokrije 1/3 kalupa; zatvoriti lonac, a regulator za kuhanje podesiti na prvi stupanj čim počne izlaziti obilna para (nakon otprilike 1 min) nakon što se pojavi prvi prsten ostaviti puding da se kuha na vodi lonac skinuti s vatre i otvoriti tek onda kad se tlačni ventil više ne vidi oko 2 min oko 65 min umak od vanilije ili umak od vinske pjene voćni puding poslužiti hladan, narezan na kriške, s maslacem

žena.hr
9.6.2016.