Žutanjke pjenasto izmiksati sa šećerom i uljem, posebno izmiksati bjelanjke, lagano ih kuhačom umješati u smjesu žutanjaka i dodati brašno sa pomješanim praškom za pecivo, po želji naribati koricu limuna ili naranđe.
Sastojci
0 kom 5 žutanjaka
0 kom 4 žlice šećera
0 kom 5 dcl mlijeka
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 1 ravna žlica gustina
0 kom 100 g margarina
0 kom za preljev:
0 kom 1 žele preljev za tortu - crveni
0 kom 5 žlica ulja
0 kom 5 bjelanjaka
0 kom 5-6 žlica oštrog brašna
0 kom 1/2 praška za pecivo
0 kom ribana korica limuna ili naranče po želji
0 kom voće: višnje ili kupine može smrznute ili iz kompota
0 kom za kremu:
0 kom 1 i 1/2 puding vanilija
Priprema
01.
02.
Tijesto uliti u kalup i po njemu rasporediti voće, ja stavim smrznute višnje ili kupine, a ako ih nemam onda višnje iz kompota.
03.
Ispeći biskvit na 200 oko 20 minuta.
04.
Puding i gustin skuhati u mlijeku u koje smo dodali šećer, kad se ohladi dodati izmiksani margarin ili maslac. Kuhani puding povremeno promješati da se ne stvori kožica.
05.
Kremu rasporediti po hladnom biskvitu i zaliti žele preljevom za torte koji skuhamo prema uputi na vrečici, ako imamo prozirni žele skuhamo ga u soku od višanja da bude crven.
06.
Ohladiti i dobar tek!