Voćne kocke

Voćne kocke

Sastojci

0 kom Za tijesto:
0 kom 9 jaja
0 kom 7 žlica brašna
0 kom 25 dag maslaca
0 kom Tamna krema:
0 kom 1/2 kg jagoda
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 2 dl vode
0 kom 2 praška za puding okusa jagode (ili vanilije)
0 kom 1 dl ulja
0 kom 10 žlica šećera
0 kom 10 žlica brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Za bijelu kremu:
0 kom 5 dl mlijeka
0 kom 8 žlica šećera
0 kom 3 vanilin šećera

Priprema

01.

Izmiksaj jaja (cijela) sa šećerom, dodaj ostale sastojke, pa ulij u lim obložen papirom za pečenje i peci oko 40 min u pećnici zagrijanoj na 170°C. Izvrni iz tepsije, ukloni papir za pečenje, tijesto ohladi i 2 puta vodoravno prereži (da dobiješ 3 lista).

02.

Za bijelu kremu izmješaj obje vrste šećera i brašno sa malo mlijeka, pa dodaj ostatak mlijeka i na laganoj vatri skuhaj u kremu. U hladno umiješaj izrađeni maslac i izmiksaj.

03.

Za tamnu kremu stavi kuhati jagode i šećer u vodi, pa čim zavri dodaj pudinge rastopljene u 1/2 dl vode. Čim se zgusne prelij preko kolača.

04.

Redoslijed slaganja: Prvi list premaži sa pola bijele kreme, poklopi drugim listom kojeg preliij tamnom kremom, pa poklopi trećim listom na kojeg stavi ostatak bijele kreme i narezane jagode. Prelij preljevom za torte.

05.

Kolač je najbolji sa svježim jagodama, ali se mogu koristiti i smrznute ili iz kompota.

06.

žena.hr
2.1.2014.