Pećnicu uključite na 200 stupnjeva zatim pripremite kupus. U posudu stavite malo ulja. Dodajte nasitno isjeckan luk, češnjak. Miješajte dok ne dobije stakleni sjaj, posolite, dodajte papar, naribanu mrkvu, peršin, celer i list lovora. Kada se sve to onako ujedini dodaje pola čaše vode, promiješajte i dodate kupus. Sve to dinjstate dok voda ne ispari.
Sastojci
Priprema
Pileća prsa razrežite dužno na 4 dijela. Stavite ih u posudu zajedno sa smrznutim pomfrijem, pouljite, stavite vegete i soli, promiješajte. Poredajete u posudu za pečenje koju ste prethodno malo pouljili. Piletina ide na dno a pomfri okolo. Krompira stavite po želji tj. toliko da se sve rasporedi jednako za pečenje. (ovdje sam namjerno koristila pomfirt jer se jednako peče kao i piletina) Možete pokušati s domaćim krompirom jednako samo ga režite na tanko.
Kada je piletina s jedne strane lagano pobijelila, okrenite na drugu stranu da bude isto. Zatim vadite van i preko piletine i krompirića redate dinstani kupus. Sve to vratite u pećnicu, smanjite temperaturu i tako se peče još nekih 5 min.
Jedna napomena :
Namjerno nisam stavljala količinu soli jer sam i sama solila "otamina" ovisno koliko je kupus slan ( ja sam koristila gotov u vrećici) i ovisno o tome koliko volite slano. Sve u svemu nemojte pretjerati :)