vitaminski kupus-piju piju ručak

vitaminski kupus-piju piju ručak

Sastojci

0 kom Za kupussss
0 kom 2 češnja bijelog luka
0 kom malo ulja
0 kom pileća prsa
0 kom Ledo pomfrit
0 kom 2 žličice suhog peršina ( bolje je svježi)
0 kom 1 glavica crvenog luka
0 kom 1 list lovora
0 kom 2 mrkve
0 kom sol, papar, crvena paprika
0 kom 1 list celera
0 kom 6-7 žlica ribanog kiselog kupusa
0 kom Za piju-piju

Priprema

01.

Pećnicu uključite na 200 stupnjeva zatim pripremite kupus. U posudu stavite malo ulja. Dodajte nasitno isjeckan luk, češnjak. Miješajte dok ne dobije stakleni sjaj, posolite, dodajte papar, naribanu mrkvu, peršin, celer i list lovora. Kada se sve to onako ujedini dodaje pola čaše vode, promiješajte i dodate kupus. Sve to dinjstate dok voda ne ispari.

02.

Pileća prsa razrežite dužno na 4 dijela. Stavite ih u posudu zajedno sa smrznutim pomfrijem, pouljite, stavite vegete i soli, promiješajte. Poredajete u posudu za pečenje koju ste prethodno malo pouljili. Piletina ide na dno a pomfri okolo. Krompira stavite po želji tj. toliko da se sve rasporedi jednako za pečenje. (ovdje sam namjerno koristila pomfirt jer se jednako peče kao i piletina) Možete pokušati s domaćim krompirom jednako samo ga režite na tanko.

03.

Kada je piletina s jedne strane lagano pobijelila, okrenite na drugu stranu da bude isto. Zatim vadite van i preko piletine i krompirića redate dinstani kupus. Sve to vratite u pećnicu, smanjite temperaturu i tako se peče još nekih 5 min.

04.

Jedna napomena :

05.

Namjerno nisam stavljala količinu soli jer sam i sama solila "otamina" ovisno koliko je kupus slan ( ja sam koristila gotov u vrećici) i ovisno o tome koliko volite slano. Sve u svemu nemojte pretjerati :)

žena.hr
30.5.2014.