Višnja kolač

Višnja kolač

Sastojci

0 kom Tijesto
0 kom 7 jaja
0 kom 1 puding vanilija
0 kom 12 žlica mljevenog (sitnog) šećera
0 kom 1 vanilija šećer
0 kom sok od višanja Ledo višnje
0 kom Čokolada
0 kom 500 ml mlijeka
0 kom 8 žlica šećera
0 kom 2 žlice tamnog kakaa
0 kom 2 žličice gustina
0 kom 12 žlica šećera
0 kom 7 žlica mlijeka
0 kom 4 žlice ulja
0 kom 10 žlica brašna
0 kom 1 p.z.p.
0 kom 3 žlice tamnog kakaa
0 kom Krema
0 kom 250 gr Zvijezda margarin za kreme

Priprema

01.

Tijesto

02.

Sastojke redom umutiti i staviti na pečenje. Čačkalicom provjeravati kako je pečeno. Kada se ispeče podijeliti koru na dva dijela.

03.

Najbolje je kolač ostaviti na hladno u frižider da barem prenoći :) ako uspije :D Tada se svi sastojci lijepo sjedine i kolač se može lijepo rezati. U suprotnom pri rezanju kore će vam bježati i nećete uspjeti servirati kolač. Iako će vam biti teže mazati kremu preko čokolade malo bježi, aliiii strpljenje se isplati ;) Evo na kraju dobar tekić, kisss

04.

Umutiti margarin i šećer pjenasto. Dodati puding.

05.

Ledo višnje staviti u posudu i malo na vatru da se otope. Staviti unutra 3 žlice šećera ( jer su višnje kisele). Miješati lagano samo da višnje puste sok. Oduzeti taj sok i staviti u kremu ( ostaviti nekoliko žlica soka za poslje ukrašavanje).

06.

Višnje ostaviti za redanje u kolaču.

07.

Čokolada

08.

Sastojke staviti redom. Kada prokuha dodati gustin miješati da ne bude pregusto.

09.

Donju koru preliti čokoladom, zatim staviti kremu i preko redati višnje.

10.

Na to drugi dio kore.Ponovno preliti čokoladom, pa krema, višnje i ukrasiti sa par žlica soka od višanja koji smo prijethodno ostavili.

11.

Posluživanje

žena.hr
9.5.2014.