Narežite meso na manje komade.
Sastojci
0 kom 500 g svinjskog filea
0 kom 3 mlada luka
0 kom 50 ml sojinog umaka
0 kom 2 žlice meda
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom papar
0 kom 1,5 šalica riže
0 kom 3 žlice pekmeza od naranče
0 kom 3 žlice rižinog octa
0 kom listovi salate
Priprema
01.
02.
Operite i ocijedite mladi luk. Bijeli dio odrežite i sitno nasjeckajte, a ostatak narežite na komade 5-6 cm dužine.
03.
U blenderu pomiješajte bijeli dio mladog luka, sojin umak, med, češnjak i papar. Pripremljenu marinadu prelijte preko mesa, poklopite posudu te ostavite da odstoji 15 minuta.
04.
U međuvremenu skuhajte rižu.
05.
Izvadite meso iz marinade te nabodite na 4 metalna štapića. Stavite ih u pećnicu na rešetku sa alu folijom, a na ražnjiće stavite mladi luk. Pecite dok meso ne dobije smeđu boju.
06.
U tavu stavite marinadu, marmeladu i ocat te zagrijte tako da zavrije. Prebacite u zdjelicu za umak.
07.
Poslužite ražnjiće sa listovima salate, rižom i umakom.