oprati, prepoloviti, izvaditi koštice, staviti nakratko u ključalu vodu, skinuti kožicu i sa
Sastojci
0 kom 500 g bresaka
0 kom 175 g šećera 1 vrećicom vanilin-šećera
0 kom 375 ml (3/8 l) vode
0 kom 375 ml (3/8 l) bijelog ili jabučnog vina
0 kom 65 g gustina
0 kom 3 žumanca 6 žlica hladne vode
0 kom 3 bjelanca
0 kom uljem
0 kom tučenim slatkim vrhnjem
0 kom Druga mogućnost:
Priprema
01.
02.
staviti u
03.
staviti na vatru, lagano kuhati, ostaviti da se ocijedi, sačuvati sok od bresaka; prema potrebi nadopuniti sa 250 ml (1/4 l) vode;
04.
dodati i staviti da prokuha;
05.
izmiješati sa
06.
skinuti tekućinu s vatre i usuti sastojke; miješajući staviti da zavrije;
07.
čvrsto tučena umiješati u masu i staviti još jednom da kratko prokuha; kalup u obliku vijenca namazati
08.
breskve s ispupčenim dijelom položiti prema dolje i prekriti ih masom; ostaviti da se ohladi; nakon što je vijenac od bresaka očvrsnuo, pažljivo ga odvojiti od ruba, prevrnuti ga na tanjur i ukrasiti
09.
umjesto bresaka upotrijebiti šljive, kruške ili marelice.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb