Vijenac od bresaka

Vijenac od bresaka

Sastojci

0 kom 500 g bresaka
0 kom 175 g šećera 1 vrećicom vanilin-šećera
0 kom 375 ml (3/8 l) vode
0 kom 375 ml (3/8 l) bijelog ili jabučnog vina
0 kom 65 g gustina
0 kom 3 žumanca 6 žlica hladne vode
0 kom 3 bjelanca
0 kom uljem
0 kom tučenim slatkim vrhnjem
0 kom Druga mogućnost:

Priprema

01.

oprati, prepoloviti, izvaditi koštice, staviti nakratko u ključalu vodu, skinuti kožicu i sa

02.

staviti u

03.

staviti na vatru, lagano kuhati, ostaviti da se ocijedi, sačuvati sok od bresaka; prema potrebi nadopuniti sa 250 ml (1/4 l) vode;

04.

dodati i staviti da prokuha;

05.

izmiješati sa

06.

skinuti tekućinu s vatre i usuti sastojke; miješajući staviti da zavrije;

07.

čvrsto tučena umiješati u masu i staviti još jednom da kratko prokuha; kalup u obliku vijenca namazati

08.

breskve s ispupčenim dijelom položiti prema dolje i prekriti ih masom; ostaviti da se ohladi; nakon što je vijenac od bresaka očvrsnuo, pažljivo ga odvojiti od ruba, prevrnuti ga na tanjur i ukrasiti

09.

umjesto bresaka upotrijebiti šljive, kruške ili marelice.

žena.hr
23.10.2017.