Nasjeckamo 1 luk i sampinjone pa prvo stavimo dinstati nasjeckani luk, a u drugoj posudi skuhamo na tvrdo jaje
Sastojci
Priprema
Drugi luk narezemo na krupno skupa s mrkvom i oguljenim batatom.
Nakon pola sata odmotamo foliju s povrca i mesne struce, a preko mesne struce poslazemo kriske sira i vratimo tako u pecnicu na jos 10min
Kada se sir rastopio, a struca porumenila gotovo je :)
Serviramo strucu s povrcem i uzivamo :) dobar tek!
Na tepsiju slozimo dva duza komada aluminijske folije u obliku kriza kako bi ju kasnije mogli preklopiti i dobiti 'posudicu' da zadrzava ulje i sokove od povrca
U foliju stavimo krupno rezano povrce, odozgo prelijemo maslinovim uljem, posolimo i pospemo prstohvatom vegete pa potom preklopimo foliju i stisnemo na vrhu da ne izlazi nista van
Za to vrijeme pazimo na luk koji se dinsta i kada postane staklast dodamo sampinjone i posolimo
Zagrijemo pecnicu na 220° i stavimo prvo samo povrce da se pece pod folijom dok mi pripremimo štrucu
Kada su luk i sampinjoni izdinstani stavimo ih u posudu pa dodamo konzervu lece koju smo prije toga procijedili, salicu krusnih mrvica, 1 jaje, prstohvat crvene paprike, prstohvat chillija i ako je potrebno jos soli
Promijesamo sve sastojke i zatim dodajemo brasno sve dok ne dobijemo jednolicnu smjesu koju cemo moci oblikovati u strucu
Nakon cca 15min izvadimo tepsiju i pored povrca stavimo komad folije, nauljimo ga pa zatim na njega stavimo smjesu, poslazemo duz smjese jaje koje smo prethodno narezali na cetvrtine, krajeve smjese spojimo preko jajeta i oblikujemo strucu te ju zatim omotamo folijom
Sve zajedno stavimo peći na pola sata