Vege štruca s batatom i povrćem iz pećnice

Vege štruca s batatom i povrćem iz pećnice

Sastojci

0 kom 1 srednji ili veći batat
0 kom 1 konzerva leće (zelene)
0 kom 2 crvena luka
0 kom 1 mrkva
0 kom 3-4 kriške sira (gouda,tilzit)
0 kom 1 jaje
0 kom 3-4 šampinjona
0 kom Krušne mrvice
0 kom Oštro brašno

Priprema

01.

Nasjeckamo 1 luk i sampinjone pa prvo stavimo dinstati nasjeckani luk, a u drugoj posudi skuhamo na tvrdo jaje

02.

Drugi luk narezemo na krupno skupa s mrkvom i oguljenim batatom.

03.

Nakon pola sata odmotamo foliju s povrca i mesne struce, a preko mesne struce poslazemo kriske sira i vratimo tako u pecnicu na jos 10min

04.

Kada se sir rastopio, a struca porumenila gotovo je :)

05.

Serviramo strucu s povrcem i uzivamo :) dobar tek!

06.

Na tepsiju slozimo dva duza komada aluminijske folije u obliku kriza kako bi ju kasnije mogli preklopiti i dobiti 'posudicu' da zadrzava ulje i sokove od povrca

07.

U foliju stavimo krupno rezano povrce, odozgo prelijemo maslinovim uljem, posolimo i pospemo prstohvatom vegete pa potom preklopimo foliju i stisnemo na vrhu da ne izlazi nista van

08.

Za to vrijeme pazimo na luk koji se dinsta i kada postane staklast dodamo sampinjone i posolimo

09.

Zagrijemo pecnicu na 220° i stavimo prvo samo povrce da se pece pod folijom dok mi pripremimo štrucu

10.

Kada su luk i sampinjoni izdinstani stavimo ih u posudu pa dodamo konzervu lece koju smo prije toga procijedili, salicu krusnih mrvica, 1 jaje, prstohvat crvene paprike, prstohvat chillija i ako je potrebno jos soli

11.

Promijesamo sve sastojke i zatim dodajemo brasno sve dok ne dobijemo jednolicnu smjesu koju cemo moci oblikovati u strucu

12.

Nakon cca 15min izvadimo tepsiju i pored povrca stavimo komad folije, nauljimo ga pa zatim na njega stavimo smjesu, poslazemo duz smjese jaje koje smo prethodno narezali na cetvrtine, krajeve smjese spojimo preko jajeta i oblikujemo strucu te ju zatim omotamo folijom

13.

Sve zajedno stavimo peći na pola sata

žena.hr
11.9.2017.