U zdjeli rastopite maslac te na njemu prepržite luk i mrkvu uz povremeno miješanje.
Sastojci
0 kom maslac
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 3 krumpira, narezana na kockice
0 kom 1 žuta paprika, sitno narezana
0 kom 1 tikvica, sitno narezana
0 kom 1 veća mrkva, sitno narezana
0 kom 500 ml povrtnog temeljca
0 kom 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 100 g riže
0 kom 150 g kukuruza
0 kom bosiljak
0 kom timijan
0 kom papar
Priprema
01.
02.
Dodajte temeljac i rižu. Nakon što temeljac zavrije, smanjite vatru, prekrijte zdjelu te držite na laganoj vatri 20 minuta.
03.
Dodajte preostale sastojke. Prekrijte te pirjate 15-ak minuta ili dok povrće ne omekša.