U srednje velikoj zdjeli za juhu zagrijte malo ulja. Kratko prepržite luk i češnjak.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom chili u prahu
0 kom kumin
0 kom origano
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 1 sitno nasjeckani režanj češnjaka
0 kom 500 ml kokošjeg temeljca
0 kom 50 g ječma
0 kom 1 žlica vode
0 kom 1 žlica brašna
0 kom 1 staklenka konzerviranog lososa
0 kom 150 g kukuruza
0 kom 75 ml mlijeka
Priprema
01.
02.
Dodajte temeljac i počekajte da zavrije te dodajte ječam. Prekrijte te kuhajte na laganoj vatri 10 minuta ili dok ječam ne omekša.
03.
U maloj zdjelici pomiješajte vodu i brašno.
04.
Usitnite losos na manje komadiće te uklonite kosti po potrebi.
05.
U zdjelu za juhu dodajte losos, kukuruz i mlijeko te promiješajte. Dodajte pomiješanu vodu sa brašnom, chili, kumin, origano, sol i papar. Pirjajte na laganoj vatri još 2-3 minute te poslužite.