vanil kava torta

vanil kava torta

Sastojci

0 kom Sastojci:
0 kom 250 g oraha,
0 kom 150 g čokolade za kuhanje,
0 kom 1 vanilin šećer,
0 kom 0,5 dcl jake crne kave (ili instant kave)
0 kom Krema od vanilije i kave
0 kom 1 instant puding,
0 kom 3-4 žlice jake crne kave,
0 kom 2 dcl vrhnja za šlag,
0 kom 2 dcl mlijeka
0 kom 7 jaja,
0 kom 185g šećera u prahu,
0 kom 2 žlice glatkog brašna,
0 kom 3-4 žlice likera od kave,
0 kom 2 žlice ruma,
0 kom 3-4 žlice kakaa
0 kom Krema od kave
0 kom 200 g maslaca,

Priprema

01.

U pećnici peći orahe 5-10 minuta dok ne postanu zlatnožuti.

02.

Kad se malo ohlade, samljeti ih.

03.

Tortu izrezati na tri jednake kore. Svaki sloj biskvita navlažite mlijekom. Nadjenuti s 3/4 čokoladne kreme, zatim poklopiti drugim slojem biskvita, opet navlažiti, te nadjenuti vanilijinom kremom s kavom. Na vrh staviti treći sloj biskvita i ukrasiti po želji.

04.

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke i šećer izmiješati pjenasto dok se smjesa ne udvostruči.

05.

Dodati orahe, u rumu namočene mrvice, liker od kave i kakao.Ručno umiješati snijeg od bjelanjaka .

06.

Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu i peći oko 40 minuta na 160 stupnjeva.

07.

Provjerite pred kraj da li je pečeno ubodom drvene čačkalice -mora ostati suha. Biskvit ostavite da se potpuno ohladi.

08.

Krema od kave i Lino lade

09.

Maslac miješati mikserom dok ne nastane svijetla kremasta smjesa. Pomalo ulijevati rastopljenu čokoladu, neprestano miješati, dodati kavu i Lino ladu.

10.

Krema od vanilije s kavom

11.

Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko, dodati u njega instant puding (bez kuhanja ) i miksati 2-3 min dok se smjesa ne zgusne. Dodati hladnu kavu u kremu.

žena.hr
9.7.2015.