Cijele krumpire kuhajte u velikome loncu punom kipuće vode 25 do 30 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Dobro ocijedite i malo ohladite. 2. Ogulite krumpire i protisnite kroz gnječilicu za krumpir u veliku zdjeli. Dok je još topao, dodajte mu 2 prstohvata soli, jaje i brašno. Lagano promiješajte pa stavite na pobrašnjenu površinu. 3. Lagano mijesite dok ne dobijete mekano, pomalo ljepljivo tijesto (nemojte ga previše umijesiti jer će valjušci biti pretvrdi.) 4. Prerežite tijesto na 2 dijela i razvaljajte svaki komad u obliku dugačke kobasice, debljine otprilike 1,5 cm i režite na komade duljine 2 cm. 5. Stavite valjuške na lagano pobrašnjeno čistu kuhinjsku krpu. Napunite veliki lonac posoljenom vodom i pustite da zakipi. Ubacite valjuške i kuhajte ih otprilike 2 minute. Kuhani su kada isplivaju na površinu. Izvadite ih iz vode koristeći se žlicom s prorezima i ocijedite. 6. U međuvremenu na velikoj tavi, na umjerenoj vatri rastopite maslac. Kada postane vruć, dodajte tikvice i pržite ih 3 minute pa umiješajte kadulju. Posolite i popaprite pa maknite s vatre. 7. Stavite valjuške u tavu i sve pomiješajte. 8. Odmah poslužite, posuto parmezanom.
Sastojci
0 kom 300 g brašnastih krumpira, neoguljenih 1 malo jaje, lagano umućeno 100 g svenamjenskoga brašna, i još malo za pobrašnjivanje 100 g maslaca 2 srednje velike tikvice, narezane na kockice debljine 1 cm 1 žlica sitno narezane sv
Priprema
01.
02.
Izvor: Najbolja talijanska tjestenina, Gino D'Acampo
03.
Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb
IzdavačNajbolja talijanska tjestenina, Gino D'Acampo
NakladnikMozaik knjiga, Zagreb