namočiti u hladnoj vodi
Sastojci
0 kom 2 zemičke
0 kom 2 glavice luka srednje veličine
0 kom 750 g mljevenog mesa (pola junećeg, pola svinjskog mesa)
0 kom 3 jaja, sol svježe mljeveni papar svježe nastrugani muškatni oraščić
0 kom 50 g maslaca ili margarina
0 kom 375 g šampinjona 200 g luka
0 kom 250 ml (1/4 l) slatkog vrhnja 2 žličice senfa sol, papar prstohvat šećera 2 krastavca za salatu (oko 150 g)
0 kom Vrijeme pečenja za okruglice:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
očistiti, sitno narezati
03.
kuhani krumpir s peršinom, salata od krastavaca.
04.
izmiješati s istisnutim zemičkama i lukom, umiješati
05.
mokrim rukama oblikovati 12 okruglica
06.
zagrijati, peči okruglice s obje strane, meso izvaditi i staviti na toplo.
07.
Za umak
08.
očistiti, oprati, izrezati na tanke ploške očistiti, narezati na kolutiće šampinjone i luk pirjati, dodati
09.
izrezati na tanke rezance, dodati umaku, sve promiješati, zagrijati i preliti preko mesnih okruglica.
10.
-12 min
11.
-15 min
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb