Valjušci od mesa "Stroganoff"

Valjušci od mesa "Stroganoff"

Sastojci

0 kom 2 zemičke
0 kom 2 glavice luka srednje veličine
0 kom 750 g mljevenog mesa (pola junećeg, pola svinjskog mesa)
0 kom 3 jaja, sol svježe mljeveni papar svježe nastrugani muškatni oraščić
0 kom 50 g maslaca ili margarina
0 kom 375 g šampinjona 200 g luka
0 kom 250 ml (1/4 l) slatkog vrhnja 2 žličice senfa sol, papar prstohvat šećera 2 krastavca za salatu (oko 150 g)
0 kom Vrijeme pečenja za okruglice:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

namočiti u hladnoj vodi

02.

očistiti, sitno narezati

03.

kuhani krumpir s peršinom, salata od krastavaca.

04.

izmiješati s istisnutim zemičkama i lukom, umiješati

05.

mokrim rukama oblikovati 12 okruglica

06.

zagrijati, peči okruglice s obje strane, meso izvaditi i staviti na toplo.

07.

Za umak

08.

očistiti, oprati, izrezati na tanke ploške očistiti, narezati na kolutiće šampinjone i luk pirjati, dodati

09.

izrezati na tanke rezance, dodati umaku, sve promiješati, zagrijati i preliti preko mesnih okruglica.

10.

-12 min

11.

-15 min

žena.hr
25.3.2015.