Sastojke izmiješati i umijesiti tvrdo tijesto koje se stavi dizati na toplo
Sastojci
0 kom 1 kg brašna (glatkog)
0 kom 3 cijela jaja
0 kom 1 svježa germa
0 kom 3 dcl mlijeka (toplog)
0 kom 20 dkg mljevenih čvaraka
0 kom soli, šećera(malo da se lakše digne germa)
0 kom 1 mala žličica papra
0 kom domaće masti
Priprema
01.
02.
da se udvostruči oko 30-tak min (ovisi o toplini prostorije). Uzašlo tijesto
03.
podijeliti na toliko dijelova koliko želite napraviti oblika, obzirom da radim
04.
sa duplim sastojcima ispadne šest do sedam kruhića. Krušćići se stave na
05.
toplo da se uzdignu još jednom i stave peći. Prije nego se stavi u pećnicu
06.
može se premazati žumancima, a također može se posipati sezamom ili
07.
po želji. Kruh se može jesti čim se ohladi.
08.
Ja ga radim dan prije Uskrsa, ako napravim duplu smjesu imamo ga do Uskrsnog
09.
ponedjeljka. Vrlo je ukusan, a ovisi o količini papra mora malo žariti nepce.
10.
Dobar tek :)