Umak od tikvica

Umak od tikvica

Sastojci

0 kom 2 tikvice (veće)
0 kom 2 kisela vrhnja
0 kom 2 jogurta
0 kom 2-3 ćešnja ćešnjaka
0 kom ulje
0 kom sol

Priprema

01.

Tikvice ogulimo narežemo na ploške i posolimo da puste tekućinu.U među vremenu oćistimo češnjak i sitno nasjeckamo.Tikvice ocijedimo i poredamo u dobro nauljenu lim i stavimo u pećnicu ,na laganoj vatri pećemo dok ne omekšaju.Tikvice nesmiju dobiti koricu već moraju biti prvobitnog izgleda kao kad smo ih stavili u pećnicu.Omekšale tikvice izvadimo iz ulja i usitnimo vilicom ili nožem.U zdjeli pomiješamo kiselo vrhnje i jogurt,te dodamo tikvice i usitnjeni ćešnjak.Sve dobro promiješamo da se sjedini i zaćinimo solju.Tako pripremljen umak stavimo u frižider do posluživanja.

žena.hr
18.8.2010.