Krompire oprati i staviti da se kuhaju. Provjeriti nožićem ili viljuškom da li su skuhani. Kad budu skuhani treba ih izgniječiti i dodati krem sir. Posoliti po ukusu. Nije potrebno da se dodaje mlijeko ili nešto drugo.
Sastojci
0 kom Za umak:
0 kom 400 gr.pilećeg filea
0 kom 2 kašike margarina
0 kom so
0 kom Za pire:
0 kom 8 srednjih krompira
0 kom 150 gr.krem sira
0 kom so
0 kom 300 gr.manjih šampinjona
0 kom 1 glavica luka
0 kom 3 kašike senfa
0 kom 8 kašika kečapa
0 kom 1 maggi kocka za pileću supu
0 kom 1 izrendani paradajz bez kožice
0 kom 1 dcl.mlijeka
0 kom 4 dcl.slatke pavlake
Priprema
01.
02.
Piletinu isjeći na kockice i propržiti na vrelom ulju da porumeni. (Ja sam dodavala malo slatke crvene paprike i vegete, radi ljepšeg ukusa. Možete i vi, a i ne morate.)
03.
Luk isjeći na sitne kockice i dobro ga izdinstati sa 2 kašike margarina. Dodati šampinjone sječene na trakice, maggi kocku, izrendani paradajz, te kečap, senf i so. Dinstati oko 20 minuta. U umak dodati pečene kockice piletine, zaliti mlijekom i slatkom pavlakom, i dinstati sve zajedno još oko 10 minuta.