Umak Bolognese

Umak Bolognese

Sastojci

0 kom 1 luk
0 kom 300-400 g mljevenog mesa
0 kom 1 mali komad paprike 
0 kom 3 žlice brašna
0 kom 0,5 l vode
0 kom 2 žlice koncentrata rajčice
0 kom maslinovo ulje
0 kom 1 žličica mljevene crvene paprike
0 kom vegeta
0 kom 1 mrkva 
0 kom 1 šaka graha 

Priprema

01.

Luk sitno nasjeckati i dinstati na maslinovom ulju. Dodati mljeveno meso i kuhati dok meso ne bude gotovo. Onda dodati 3 žlice brašna kako bi se zgusnulo i dalje kuhati na laganoj vatri oko 3-4 min. Dodati vode, koncentrat rajčice, vegetu, mljevenu crvenu papriku te povrće ( povrce nije obavezno stavljat,ja ipak stavim jer vise tako volim ) i kuhati jos oko sat vremena. Po potrebi umaku dodati malo vode. 

žena.hr
12.2.2015.