Okus tradicije kojem se veselimo na stolu
Ukusan složenac od krumpira, mljevenog mesa i rajčice
Sastojci
Priprema
Luk i češnjak ogulite i posebno sitno nasjeckajte. Operite i očistite rajčice i tikvicu. Tikvicu i tri rajčice sitno narežite, a dvije rajčice narežite na ploške.
U zagrijanu nauljenu tavu uspite nasjeckani luk i zažutite uz povremeno miješanje. Dodati mljeveno meso i pržiti dalje. Kad komadići mesa porumene, dodajte nasjeckane rajčice i tikvicu te nasjeckani češnjak. Začinite paprom i soli te pirjajte na umjerenoj vatri 10 minuta uz povremeno miješanje.
Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva. Krumpir ogulite, operite i narežite na tanke ploške. Dublju posudu za pečenje namažite maslacem, pa po dnu rasporedite polovicu ploški krumpira i prekrijte ih smjesom od mesa. Na to posložite preostale ploške krumpira i prekrijte ih ploškama rajčice
Razbijte jaje u zdjelu, razbijte ga i pomiješajte s jogurtom. Sastojke u posudi za pečenje pospite polovicom naribanog parmezana pa ih prelijte smjesom od jogurta. Stavite posudu za pečenje u zagrijanu pećnicu na 40 minuta.
Po složencu pospite ostatak sira. Pecite jelo u prethodno zagrijanoj pećnici još nekoliko minuta ili dok vrh ne porumeni.
Savjet
Umjesto jogurta možeš upotrijebiti i kiselo vrhnje.