Turske okruglice od mljevenog mesa

Turske okruglice od mljevenog mesa

Sastojci

0 kom 2 glavice luka (oko 100 g)
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom Vrijeme pirjanja za špinat:
0 kom Prilog:
0 kom 375 g mljevenog mesa (pola junećeg, pola svinjskog mesa) 125 g začinjene krte svinjetine;
0 kom 2 jaja
0 kom solju, paprom cayenne-paprom
0 kom 1-2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 1 kg špinata
0 kom 1-2 žlice maslaca ili margarina
0 kom nastrugani muškatni oraščić 2 mjerice (300 g) punomasnog jogurta
0 kom Vrijeme pečenja za okruglice:

Priprema

01.

očistiti, sitno narezati, staviti u cjediljku i nakratko umočiti u kipuću vodu; kuhati 1-2 minute, ocijediti;

02.

očistiti, zgnječiti, luk i češnjak pomiješati sa

03.

francuski kruh.

04.

začiniti

05.

mokrim rukama oblikovati oko 50 okruglica;

06.

zagrijati i peći okruglice dok ne dobiju zlatnožutu boju;

07.

očistiti, dobro isprati

08.

zagrijati, dodati špinat, pirjati u pokrivenom loncu, ocijediti, dodati sol, papar i

09.

dobro promiješati, začiniti solju i paprom; pečene okruglice složiti na špinat, preliti jogurtom i začiniti cayenne-paprom.

10.

-15 min

11.

oko 10 min

žena.hr
10.2.2016.