očistiti, sitno narezati, staviti u cjediljku i nakratko umočiti u kipuću vodu; kuhati 1-2 minute, ocijediti;
Sastojci
0 kom 2 glavice luka (oko 100 g)
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom Vrijeme pirjanja za špinat:
0 kom Prilog:
0 kom 375 g mljevenog mesa (pola junećeg, pola svinjskog mesa) 125 g začinjene krte svinjetine;
0 kom 2 jaja
0 kom solju, paprom cayenne-paprom
0 kom 1-2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 1 kg špinata
0 kom 1-2 žlice maslaca ili margarina
0 kom nastrugani muškatni oraščić 2 mjerice (300 g) punomasnog jogurta
0 kom Vrijeme pečenja za okruglice:
Priprema
01.
02.
očistiti, zgnječiti, luk i češnjak pomiješati sa
03.
francuski kruh.
04.
začiniti
05.
mokrim rukama oblikovati oko 50 okruglica;
06.
zagrijati i peći okruglice dok ne dobiju zlatnožutu boju;
07.
očistiti, dobro isprati
08.
zagrijati, dodati špinat, pirjati u pokrivenom loncu, ocijediti, dodati sol, papar i
09.
dobro promiješati, začiniti solju i paprom; pečene okruglice složiti na špinat, preliti jogurtom i začiniti cayenne-paprom.
10.
-15 min
11.
oko 10 min
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb