Tunjevina s rajčicom

Tunjevina s rajčicom

Sastojci

0 kom 160 g tunjevine Rio Mare
0 kom 5 kriški suhoga kruha
0 kom 5 zrelih rajčica
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 1 luk
0 kom bosiljak
0 kom malo đumbira
0 kom malo maslinovog ulja
0 kom sol
0 kom papar

Priprema

01.

Kruh narezati na kockice. Narezati luk i protisnuti češnjak te ih popržiti na tavi na maslinovom ulju. Dodati kruh i pustiti da odstoji nekoliko minuta kako bi se okusi proželi, dodati oguljene rajčice narezane na kockice. Dodati začine, zaliti vodom ili povrtnim temeljcem te kuhati oko 20 minuta. Smjesu razdijeliti na 4 porcije, dodati bosiljak i tunjevinu, popapriti. Jelo je ukusno u hladnoj i toploj verziji. Uz ovo se jelo mogu poslužiti tikvice sa žara, ali može i bez.

02.

žena.hr
29.6.2016.